top of page
Anna og Daniel - JUNI 2021 531.jpg

RECEPTIONEN
HVAD SKAL GÆSTERNE TAGE SIG TIL?!

En af de mest normale bekymringer jeg støder på som professionel bryllupsleverandør, er folks nervøsitet omkring, hvad gæsterne skal lave til receptionen. Specielt i det tid brudeparret er afsted, for at få taget sine portrætter. En reception kan vare i alt fra 2 til 5 timer. Og ja, 5 timer er MEGET lang tid at skulle holde reception. Men der kan opstå situationer, hvor vielsen allerede starter kl. 10/11 og middagen først begynder ved 17/18-tiden. De her slags dage ville jeg som brudepar virkelig prøve at undgå. Medmindre man holder receptionen/festen et sted, hvor gæsterne også skal overnatte. Så kan man nemlig tit implementere 2-3 timers ”fri leg” til gæsterne efter receptionen, hvor de kan gå på deres værelser og slappe lidt af. Mange vil også skifte tøj til middagen der. 
Med det sagt, så har langt de fleste bryllupper reception på ca. 3 timer. Og selv om mange her vil tænke at det er lang tid at få til at gå, er det faktisk slet ikke så slemt. I skal huske følgende: 

- Mange af jeres gæster har ikke set hindanden længe. De vil snakke og ajourføre sig med hinandens liv. 
- De har lige set jer blive gift! Det er stort og det giver da bestemt noget at snakke om. 
- Der er snacks, lækre drikkevarer og god musik! 
- De vil alle sammen lige have sagt hej til jer og sige tillykke.
- Aftal med jeres fotograf, at I vil have familie og parbilleder af alle jeres gæster!
I får jo billederne efterfølgende digitalt og kan videregive galleriet til jeres gæster, så de kan finde billeder af sig selv.

Som I kan se, er jeg ikke besynderligt bekymret for om hvor vidt jeres gæster nok skal få tiden til at gå. Jeg har oplevet at receptioner som har haft presset alt for meget ind, af ren frygt for at folk skulle kede sig. Og det er der vitterligt ingen grund til. Tvært i mod kan det faktisk have modsat effekt og være lidt stressende. Og det er jo det sidste vi vil. Folk skal hygge sig og slappe af! 

 

Hvis vi går ud fra en reception på 3 timer, hvor jeg som fotograf, skal bruge brudeparret alene i en times, har vi én time uden brudeparret og to timer med. De to timer med brudeparret kan, udover at mingle, bruges på at f.eks. spise bryllupskage eller få taget billeder med og uden brudeparret. Det er selvfølgelig ikke en dårlig idé at sørge for lidt underholdning til gæsterne, specielt når man går ud for at tage portrætter med fotografen. Det skal bare ikke tage overhånd og virke for påtvunget. Her er nogle eksempler på, hvad jeres gæster kan lave med og uden jer og hindanden til jeres reception: 


HAVESPIL
Stigegolf, kroket, ringspil osv. Der er mange muligheder for at lave små spil rundt omkring i den have man holder reception i. Skal I være indenfor kan mange af spillene også bruges der, hvis man bare har tæppe som underlag. 

TRYLLEKUNSTNER
(alternativt ballondyr til børnene)
Jeg har efterhånden haft flere bryllupper, hvor man har hyret en professionel tryllekunstner til at underholde gæsterne i en halv times tid. Det er super sjovt og giver bestemt stof til snak efterfølgende. 

 

TATOVERINGSBAR
Hvis man er et brudepar med lidt kant, er det sjovt med en tatoveringsbar! Det er selvfølgelig ikke permanente tatoveringer, men mere som dem man finder i tyggegummipakker osv. Jeg har set det nogle gange efterhånden og det er et hit, hver gang!

 

LIVEMUSIK
Der er ikke meget der kan sætte så god en stemning, som livemusik. Det behøver på ingen måde at være et helt band, men bare en lille duo/trio eller en strygerkvartet, hvis det skal være ekstra elegant. 

 

FALSKE TJENERE
Selv om det er lidt gammeldags og revyagtigt, så er det begyndt at få en lille revival. Når jeres gæster vitterligt ikke ved at tjenerne er falske, er det helt vildt underholdende at se dem blive forbavsede over, hvor akavede de er. Og jo, indrøm det… det er altså lidt sjovt! 

 

KASSER MED GODE RÅD!
I laver en kasse med låg som først skal åbnes på jeres første årsdag. Og så beder I alle jeres gæster om at skrive en lille hilsen på en seddel og smide i kassen. 

Det var bare nogle eksempler på hvad I kan underholde jeres gæster med. Og der findes rigtig mange andre ting også. De vigtige her er bare at ikke overdrive og dermed fratage gæsternes frihed til bare at hænge lidt ud med hindanden og jer.

020 Gabriela og Mads - AUG 2021 163.jpg
bottom of page