top of page
021 MONICA OG SCOTT - AUG 2022 069.jpg

GIFTES PÅ EN FREDAG
ER DET NU OGSÅ EN GOD IDÉ?

GIFTES PÅ EN FREDAG? 

HVORFOR OG HVORFOR IKKE?
 

Forsøger du at spare lidt penge? At undgå et bryllup på en lørdag kan gøre hele forskellen.

Det er ingen hemmelighed, at lørdage vinder præmien som den mest populære ugedag at blive gift på. Lørdagsbryllupper forbliver populære af åbenlyse grunde: De giver de tilrejsende gæster nok tid til at rejse til og fra brylluppet og giver alle en chance for at komme sig om søndagen. Men at være en meget efterspurgt ugedag, har sine ulemper. Den nemmeste måde at garantere højere priser på bryllupsleverandører, er at vælge en lørdag i højsæsonen (typisk mellem maj og oktober, hvor næsten 80 procent af parrene siger "ja" til hindanden). Her vil jeg give jer et par fordele og ulemper ved at blive gift på en fredag, i stedet for.

____________________________________

PLUS:

- DER ER FLERE DATOER AT VÆLGE I MELLEM
På mange venues bookes lørdage et år eller mere i forvejen. Hvis I har sat jer op for et af de mere populære steder, kan et bryllup på en fredag være det rigtige alternativ for jer, især hvis I er lidt sent ude med planlægningen.

- I SPARER PENGE PÅ LEVERANDØRER
Jo mere populær bryllupsdatoen er, jo dyrere kan det blive at få gode leverandører. Selv om nogle leverandører tager ekstra pris for f.eks. 07.07.07, 07.09.13, 18.08.18, 10.10.20, er det ikke det jeg hentyder til her. De fleste eftertragtede leverandører jeg kender, er det fordi deres pris og produkt matcher godt sammen. Dvs. at kunderne føler at de får det de vil have. Hvis man så stadig vil sikre sig en f.eks. god fotograf, er der en stor chance for at dem som stadig er ledige, er dem som koster lidt mere end gennemsnittet. Og det gør jo så at man som brudepar, bliver nødt til at bruge flere penge for at sikre sig en bestemt kvalitet, end hvis man havde været hurtigere ude.
Så det er igen et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Det er lettere at få en god pris fra en leverandør, hvis der ikke er fem andre par, der står bagved, klar til at tage pladsen, til fuld pris. Dette gælder også for vinterbryllupper. Der er bare ikke lige så meget rift om lørdagene fra oktober til april. Og derfor har mange leverandører også ”off-season” priser. 
 

- I FEJRER MED JERES STØRSTE FANS!
Selvom det muligvis er en ulempe med nogle som ikke vil tage en halv fridag fra arbejde for at fejre jer, er der altid en fordel: I ender med at fejre dagen med jeres absolutte nærmeste kære, der er villige til at tage turen for jer. Hvilket gør jeres bryllup så meget mere intimt og specielt. Og husk, selv for et bryllup på lørdag, vil gæster langvejsfra sandsynligvis planlægge at tage en fridag (enten fredag ​​eller mandag) til at rejse alligevel.

 

 

 

 

MINUS:

- FLERE GÆSTER END FORVENTET MELDER AFBUD
Det er umuligt at komme uden det faktum, at ugedage og søndage er sværere at planlægge når det kommer til gæstelisten. Uanset om det er arbejde, skole eller rejselogistik, kan et af disse faktorer forhindre nogle af jeres nærmeste i at deltage på en fredag. Ved en fredags- eller søndagsbegivenhed, skal I altså være klar til at modtage et par flere "beklagelser" end I ville gøre på et lørdagsbryllup.
 

- SENE ANKOMSTER OG/ELLER TIDLIGE AFGANGE
Selv om de fleste af jeres gæster nok godt ville kunne komme og fejre jer på en fredag, vil der være nogle som måske har en lidt strammere tidsplan. Nogle vil måske ikke kunne nå at komme til vielsen og andre vil måske ikke kunne blive og danse hele natten. 
 

- RELIGION KAN VÆRE ET PROBLEM
Mens et søndagsbryllup muligvis fungerer smukt i nogle religioner, kan bryllupsdatoer, der ikke er lørdage, muligvis komme i konflikt med andre religioner. Hvis du f.eks. holder en kristen ceremoni, kan præsten risikere at have opgaver et andet sted, på grund af normale planlagte tjenester. Dette burde ikke være verdens ende, men det er bare noget, I skal undersøge først, hvis det er

020 Gabriela og Mads - AUG 2021 163.jpg
bottom of page