top of page
anna og daniel - juni 2021 437.jpg

GIFTES PÅ EN FREDAG?

ER DET NU OGSÅ

EN GOD IDE?

 

Jeg har igennem årene fotograferet en del bryllupper både om fredagen og om søndagen. Ofte har det været fordi brudeparret enten har haft en særlig tilknytningen til datoen eller fordi lørdagene, af diverse årsager, ikke har været mulige at få booket. Det kan være man har været lidt sent ude med planlægningen og ikke har lyst til at vente det helt år eller fordi det simpelthen ikke var så vigtigt om det var fredag eller lørdag. Men med det sagt, så er det for rigtig mange "fredags-brudepar" af økonomiske årsager. Man vil simpelthen gerne spar nogle penge hvor man kan. At undgå et bryllup på en lørdag kan faktisk gøre en stor forskel.
 

Det er ingen hemmelighed, at lørdage vinder prisen som den mest populære ugedag at blive gift på. Mere end 80% af alle brudepar siger ja til hindanden på en lørdag i mellem maj og oktober. Og med ca. 35.000 bryllupper om året i Danmark, er der selvfølgelig god rift og de populære datoer, lokationer og leverandører.  Og den nemmeste måde at garantere fuld pris på bryllupsleverandører, er at vælge en lørdag i højsæsonen. Hopper man den sidste 5. del af bryllupperne, som enten er i vinterhalvåret eller på en fredag/søndag, er der faktisk rigtig mange muligheder at hente. Men der er selvfølgelig også nogle ulemper. Her vil jeg give jer et par fordele og ulemper ved at blive gift på en fredag, i stedet for.

FORDELE

 

1. Prisfordel: fredage er generelt mindre efterspurgte end lørdage, hvilket betyder, at bryllupsleverandører ofte kan tilbyde lavere priser når vi snakker andet end lørdage. Og er vi udenfor sommerhalvåret er der helt sikkert også noget at hente. I kan potentielt spare en del penge på jeres samlede bryllupsbudget ved at vælge en fredag som jeres bryllupsdag. Og er man mere genbrugsbevidst, findes der rigtig mange facebook grupper, hvor tidligere brudepar sælger ud af deres bryllupsting.
 

2. Tilgængelighed: Da fredage normalt ikke er så populære som lørdage, er der større sandsynlighed for, at I kan få fat i de bryllupsleverandører, I ønsker. Populære leverandører bliver ofte booket lang tid i forvejen, især på lørdage i sommerhalvåret. Ved at vælge en fredag øger I jeres muligheder for at få netop de leverandører, der passer bedst til jeres stil og præferencer.
 

3. Fleksibilitet i planlægningen: En fredag kan give jer mere fleksibilitet med hensyn til planlægningen af jeres bryllupsdag. I kan vælge at have en længere ceremoni og reception, da I ikke behøver at bekymre jer om, at gæsterne skal tidligt afsted næste dag. Dette åbner op for flere muligheder for at skabe mindeværdige øjeblikke og fejre jeres kærlighed på en mere afslappet måde.

ULEMPER

1. Logistik og arbejdsdage: Nogle af jeres gæster kan måske have svært ved at tage fri fra arbejde eller arrangere transport, især hvis brylluppet er planlagt tidligt på dagen. Man kan være uheldig at blive ramt af forsinkelser, da fredagstrafikken mange steder kan være heftig. Det er vigtigt at give gæsterne tilstrækkelig tid til at organisere deres planer og sikre, at de kan deltage i jeres store dag.
 

2. Tidlige forberedelser: Planlægningen og forberedelsen til brylluppet kan være mere stressende, da I skal håndtere detaljerne og koordineringen på en arbejdsdag, hvor andre ting kan spille ind. Det kan være nødvendigt at sørge for ekstra hjælp til at håndtere bryllupsforberedelserne.
 

3. Energiniveau: Siden fredagen normalt er slutningen af ​​en arbejdsuge, kan nogle af jeres gæster måske være trætte eller mindre energiske sammenlignet med en lørdag, hvor de måske har kunnet sove lidt længere. Specielt hvis de også har været på arbejde om formiddagen. Dette kan påvirke den overordnede stemning og festlige atmosfære på jeres bryllupsdag. Det er dog ikke noget jeg har oplevet ret meget, de gange jeg har været afsted på en fredag. Når det hele er igang, føles det fuldstændig som enhver lørdag.

HVAD SÅ?

Ja, hvad så? I sidste ende er det jo op til jer. Uanset om det er en fredag eller en lørdag - vil der være meget få par, som ikke skal gå på kompromis med noget som helst. Heldigvis findes der jo som regel rigtig gode alternativer, til det som ville have været ens første prioritet. Vælger man en fredag, vil der måske være flere flueben at sætte ved ens første valg. Men der vil til gengæld være nogle andre ting man skal leve med at fravælge.

Hvis det stod til mig personligt, ville jeg så vidt som muligt, prøve at vælge en lørdag, da der vil være flest praktiske ting, som ville falde i hak. Og der vil være mindst muligt bøvl for gæsterne at få det til at passe ind i en travl hverdag. Det vil dog også betyde at økonomien er mere fastlåst, som måske kræver lidt mere opsparring. Så det kommer også ofte an på hvor tidligt ude man er med planlægningen.

Men med det sagt: Hvis budgettet er lidt stramt eller man bare ikke ønsker at bruge for mange penge. Og hvis man måske er lidt sent ude med planlægningen - kan et fredagsbryllup altså være løsningen på rigtig mange af de problemer man kan stå overfor. De venner og familie som virkelig ønsker at være med til at fejre jer, skal nok tage en fridag. De ved det jo i rigtig god tid. Og dem som bruger en fredag som undskyldning til ikke at kunne komme, når det ved det med flere måneders varsel - skal måske slet ikke med til brylluppet uanset.

BAND, DJ ELLER
PLAYLISTE?

TIDSPLANEN

FOR DAGEN

DEN GODE
BRYLLUPSTALE

FIND DEN
RIGTIGE FOTOGRAF

UNPLUGGED
BRYLLUP?

HVAD SKAL DER SKE
TIL RECEPTIONEN?

bottom of page